Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Захист прав активістів, громадських діячів та правозахисників

 Офісом Генерального прокурора за сприяння Офісу Ради Європи в Україні в лютому 2021 року започатковано співпрацю         із найбільшими громадськими          та правозахисними організаціями, зокрема такими, як: «Українська Гельсінська спілка з прав        людини», Amnesty International, ВБО «Українська фундація правової допомоги», ГО «Ла-Страда Україна», ГО «Спілка жінок України», БГО «Міжнародний фонд «Відродження», ГС «Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ», Центру з прав людини ZMINA ІМІ, Bihus.info, «Заборона», TEXTY.org.ua, «Українська правда», «Цензор.нет» та інші.


Серед іншого, на зазначеному заході під час обговорення планів співпраці вирішено запровадити регулярні робочі зустрічі представників Офісу Генерального прокурора та громадських організацій з найбільш актуальних питань щодо порушення прав та інтересів активістів, громадських діячів та правозахисників у зв’язку з їхньою професійною і громадською діяльністю.


Перша зустріч щодо обговорення стану додержання законів під час переслідування, нападів та інших негативних наслідків щодо громадських активістів і правозахисників відбулася 18.03.2021 за участі керівників структурних підрозділів Офісу Генерального прокурора, представників Центру з прав людини ZMINA та Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів.


Наразі, Департаментом кримінально-правової політики та захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора забезпечується організація такої співпраці.

 Із представниками зазначених організацій на регулярний основі проводяться секторальні зустрічі з питань розслідування кримінальних правопорушень, учинених проти активістів і правозахисників.

Сьогодні, на спеціалізованому контролі Департаменту кримінально-правової політики та захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора вже перебуває понад 90 кримінальних проваджень указаної категорії.

Робота прокуратури на вказаному напряму продовжується