Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівництво


Генеральний прокурор
Костін Андрій Євгенович


Народився: 17 квітня 1973 року в місті Одеса.

Освіта: вища, у 1995 році закінчив Одеський державний університет
імені І.І. Мечникова за спеціальністю «Правознавство».

З 2000 року – член Міжнародної асоціації адвокатів (International Bar Association).

З 2012 року по 2019 рік – заступник голови Ради адвокатів Одеської області.

У 2019 році обраний народним депутатом України ІХ скликання, заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

Із січня 2020 року обіймав посаду голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

З 28 липня 2022 року – Генеральний прокурор.

Заслужений юрист України.


Перший заступник Генерального прокурора
Хоменко Олексій Миколайович

Народився: 10 серпня 1981 року в місті Полтава.

Освіта: вища, у 2003 році закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство».

З липня 2003 року по серпень 2012 року працював в органах військової прокуратури Центрального регіону України на посадах помічника, старшого помічника, заступника військового прокурора гарнізону, прокурора відділу, начальника відділу військової прокуратури регіону.

З серпня по жовтень 2012 року обіймав посаду начальника відділу захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

З жовтня 2012 року по квітень 2014 року – заступник начальника відділу захисту прав і свобод громадян та інтересів держави управління правозахисної і представницької діяльності Головного управління нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Генеральної прокуратури України.

З квітня по серпень 2014 року – заступник прокурора Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

З серпня 2014 року по вересень 2020 року – заступник військового прокурора Центрального регіону України.

З вересня по листопад 2020 року – керівник Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

З листопада 2020 року по серпень 2022 року – керівник Київської обласної прокуратури.

З вересня 2022 року по січень 2023 року – заступник Генерального прокурора.

З 26 січня 2023 року – перший заступник Генерального прокурора.

Указом Президента України нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Неодноразово заохочувався Генеральним прокурором. Нагороджений нагрудним знаком «Почесний працівник прокуратури України».




Заступник Генерального прокурора
Мустеца Ігор Васильович

Народився: 23 червня 1980 року в місті Чернівці

Освіта: вища, у 2001 році закінчив Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича за спеціальністю «Правознавство», кваліфікація юрист, у 2013 році – Національну академію прокуратури України за спеціальністю «Правознавство», кваліфікація магістр права. Кандидат юридичних наук

З серпня 2001 року по листопад 2002 року проходив службу в органах УПМ ДПА Чернівецької області

З листопада 2002 року працював в органах прокуратури Чернівецької області на посадах: помічника прокурора м. Чернівці; прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства прокуратури області; заступника прокурора Садгірського та Шевченківського районів м. Чернівці; прокурора Шевченківського району м. Чернівці; заступника прокурора Чернівецької області

З вересня 2016 року по квітень 2020 року обіймав посаду першого заступника прокурора Чернівецької області

З 2 квітня 2020 року – заступник Генерального прокурора

Указами Президента України присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України», нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Нагороджений Грамотою Верховної Ради України.

Заохочувався Генеральним прокурором України. Нагороджений нагрудними знаками «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» ІІІ ступеня, «За сумлінну службу в органах прокуратури», «Почесний працівник прокуратури України»



Заступник Генерального прокурора
Вербицький Дмитро Анатолійович

Народився: 09 вересня 1980 року в місті Одеса.

Освіта: вища, у 2002 році закінчив Одеську державну морську академію
за спеціальністю «Правознавство», кваліфікація юрист, у 2014 році – Національну академію прокуратури України за спеціальністю «Правознавство», кваліфікація магістр права.

З травня 2003 року по листопад 2011 року працював в органах прокуратури Одеської області на посадах помічника прокурора, слідчого, заступника прокурора районного рівня.

З березня 2012 року по жовтень 2013 року працював в органах прокуратури Івано-Франківської області на посадах помічника прокурора, заступника прокурора районного рівня, заступника начальника управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство – начальника відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні дізнання та досудового слідства прокуратури області.

З жовтня 2013 року по квітень 2014 року обіймав посаду заступника начальника першого слідчого відділу слідчого управління Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.

З квітня по вересень 2014 року працював у прокуратурі Одеської області на посаді заступника начальника відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні.

З вересня 2014 року по січень 2015 року працював у прокуратурі Миколаївської області на посаді начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні.

З січня 2015 року по травень 2020 року працював в органах прокуратури Одеської області на посадах начальника відділу, старшого слідчого, слідчого в особливо важливих справах відділу прокуратури області, прокурора прокуратури, заступника прокурора районного рівня, заступника керівника місцевої прокуратури.

З травня по вересень 2020 року – заступник прокурора Одеської області.

З жовтня 2020 року по вересень 2022 року – заступник керівника Одеської обласної прокуратури.

З 12 вересня 2022 року – заступник Генерального прокурора.



Заступник Генерального прокурора
Войтенко Антон Борисович

Народився: 22 жовтня 1984 року в місті Умань Черкаської області.

Освіта: вища, у 2007 році закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство».

З липня 2007 року по серпень 2012 року працював в органах військової прокуратури Центрального регіону України на посадах слідчого, старшого слідчого військової прокуратури гарнізону, старшого помічника військового прокурора гарнізону.

З серпня 2012 року по серпень 2014 року працював в органах прокуратури Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері на посадах прокурора відділу, старшого прокурора Житомирської прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, заступника Харківського прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

З вересня 2014 року по липень 2015 року обіймав посади заступника та першого заступника військового прокурора Харківського гарнізону Центрального регіону України.

З липня 2015 року по грудень 2017 року – військовий прокурор Житомирського гарнізону Центрального регіону України.

З грудня 2017 року по січень 2020 року очолював управління військової прокуратури Центрального регіону України.

З січня по вересень 2020 року – прокурор Рівненської області.

З вересня 2020 року по січень 2023 року – керівник Львівської обласної прокуратури.

З 26 січня 2023 року – заступник Генерального прокурора.

Нагороджений Грамотою Верховної Ради України та Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Неодноразово заохочувався Генеральним прокурором. Нагороджений нагрудним знаком «За сумлінну службу в органах прокуратури».



Заступник Генерального прокурора
Літвінова Вікторія Василівна

Народилася: 03 вересня 1986 року в місті Костянтинівка Донецької області.

Освіта: вища, у 2007 році закінчила Донецький державний університет, у 2009 році – Національну академію прокуратури України за спеціальністю «Правознавство».

З грудня 2008 року по червень 2012 року обіймала посади помічника та старшого помічника прокурора Подільського району міста Києва.

З червня 2012 року по грудень 2015 року – старший прокурор та прокурор прокуратури Подільського району міста Києва.

З грудня 2015 року по лютий 2020 року – прокурор Київської місцевої прокуратури № 7 міста Києва.

З травня 2021 року по січень 2023 року – заступник керівника Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора.

З 26 січня 2023 року – заступник Генерального прокурора.




Заступник Генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури
Клименко Олександр Васильович

Народився: 17 вересня 1986 року у смт Срібне Срібненського району Чернігівської області.

Освіта: вища, у 2010 році закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство».

З червня 2010 року по березень 2016 року проходив службу на посадах слідчого та старшого слідчого в органах МВС України та Національної поліції України.

З березня 2016 року по липень 2022 року працював у Національному антикорупційному бюро на посадах детектива, старшого детектива Національного бюро Першого відділу детективів, старшого детектива – керівника третього відділу детективів Першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів. 

З січня 2021 по липень 2022 року проходив службу на посадах начальницького складу Національного антикорупційного бюро України.

З 29 липня 2022 року – заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Заохочувався відомчими відзнаками МВС України та Національного антикорупційного бюро України.



Наказ Генерального прокурора від 26.01.2023 № 22 «Про розподіл обов’язків між керівництвом Офісу Генерального прокурора»
Зі змінами, внесеними наказом Генерального прокурора від 20.02.2023 № 53, від 02.03.2023 №63, від 13.04.2023 №112, від 22.08.2023 №236, від 16.01.2024 №12