Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Жителя Сумщини судитимуть за систематичне ґвалтування однієї доньки та сексуальне насильство щодо іншої

Ювенальні прокурори Сумської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом систематичного зґвалтування однієї доньки та вчинення сексуального насильства щодо іншої (ч. 3, ч. 4, ч. 6 ст. 152, ч. 6 ст. 153 КК України).

Слідством установлено, що подія відбувалась у багатодітній родині, яка проживає в одному з населених пунктів на Сумщині. З весни 2022 року батько систематично ґвалтував свою доньку 2009 року народження. Взимку 2023 року він вчинив сексуальне насильство стосовно іншої своєї дочки 2012 року народження.

Злочинні дії обвинуваченого були припинені в грудні 2023 року після того, як старша дівчинка розповіла про систематичне ґвалтування батьком. Згодом про скоєне стосовно неї сексуальне насильство зізналась і менша дівчинка.

На даний час обвинувачений перебуває під вартою. За скоєне йому загрожує п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ НП в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.