Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Здавав позиції ЗСУ та виправдовував збройну агресію РФ проти України – судитимуть мешканця Баштанки

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Баштанка за поширення інформації про розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного стану, а також за поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчинене повторно (ч. 3 ст. 114-2, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, не сприймаючи державну владу в Україні та сповідуючи ідеї проросійської спрямованості, з метою надання допомоги державі-агресору у веденні агресивної війни проти України, збирав інформацію про місця розташування Збройних Сил України в місті Баштанка. Зібрану розвідінформацію передавав окупантам через закриті канали зв’язку у «Telegram».

Крім того, чоловік поширював дописи, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії РФ проти України. 

Обвинувачений перебуває під вартою.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу управління СБУ в області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.