Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збут переробленої вогнепальної зброї у столиці – громадянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю м. Кривий Ріг за фактом незаконного поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, маючи навички переробки сигнальних пістолетів у вогнепальні, створив та адміністрував телеграм канал, в якому налагодив постачання  та збут переробленої вогнепальної зброї до столиці.

Правоохоронцями задокументовано три епізоди збуту зброї, яку він надсилав до Києва через поштові відділення, а грошові кошти отримував на власну банківську карту. Під час чергового збуту вогнепальної зброї його затримали.

У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено зброю, велику кількість патронів, комплектуючі та обладнання для переробки зброї, комп’ютерну техніку, мобільний телефон та банківські картки.
За наслідками проведених експертиз перероблена зброя визнана вогнепальною.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Призначені відповідні експертизи по вилученому обладнанню, за результатами яких буде вирішено питання щодо повідомлення йому про підозру за фактом незаконного виготовлення чи переробки зброї (ст. 263-1 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Дніпровського УП ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу співробітників УКР ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.