Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збут оптовими партіями наркотиків та психотропів – викрито 6 учасників злочинного угруповання

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру учасникам злочинної групи за фактом незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів і психотропних речовин (ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, шестеро уродженців міста Вугледар Донецької області налагодили розгалужену мережу розповсюдження наркотиків та психотропних речовин оптовими та роздрібними партіями на території міста Києва, Київської області та інших регіонів України. Вони збували наркотики через поштові відділення, а також безконтактним способом шляхом так званих «закладок», попередньо отримавши замовлення на інтернет-сайті.

Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували 11 епізодів збуту підозрюваними психотропних речовин, у тому числі особливо небезпечних, та наркотичних засобів в особливо великих розмірах.

Під час проведення низки одночасних санкціонованих обшуків за адресами їх проживання правоохоронці вилучили 1,6 кг розфасованої психотропної речовини PVP, 2 кг канабісу, 1 кг амфетаміну, 50 згортків для «закладок» з канабісом, амфетаміном, PVP та мефедроном, таблетки «МДМА», пакувальні матеріали, електронні ваги, а також мобільні телефони, за допомогою яких особи спілкувалися між собою та з замовниками, і два автомобілі.

Вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин становить понад 1 млн грн.

Наразі усім підозрюваним обрано безальтернативні запобіжні заходи – тримання під вартою.

Встановлюється канал постачання наркотичних засобів та психотропних речовин, а також особи, які можуть бути причетні до їх незаконного обігу та реалізації.

Викрито протиправну діяльність прокурорами спільно з слідчими Деснянського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.