Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збитки державі понад 1,5 млн грн – на Вінниччині начальнику управління капітального будівництва та ремонту повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру начальнику управління капітального будівництва та ремонту Повітряних Сил ЗСУ − командиру військової частини за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України).

За даними слідства, у 2019 році між військовою частиною та приватним підприємством укладено Договір підряду на виконання робіт з реконструкції їдальні одного з військових містечок. Підозрюваний, знаючи, що фактично будівельні роботи не виконані, протиправно підписав документи, на підставі яких підприємству незаконно перераховано бюджетні кошти.

Внаслідок цього державі завдано збитків на загальну суму понад 1,5 млн грн.

Наразі полковнику обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу оперативного відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.