Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збитки державі на суму 1,5 млн грн – підозрюється службова особа регіональної філії Укрзалізниці

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова головному інженеру регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Українська залізниця» повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 1, 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у лютому 2020 року головний інженер держпідприємства не перевірив кошторисну документацію щодо розробки документів із землеустрою для формування земельних ділянок та подальшої державної реєстрації права постійного користування АТ «Укрзалізниця». Службовець проігнорував зауваження фахівців та порушив принципи здійснення публічних закупівель, такі як максимальна економія, ефективність та запобігання корупційним діям і зловживанням. Ці дії призвели до необґрунтованого завищення виконаних проектно-вишукувальних робіт.

За іншою тендерною закупівлею службовець не перевірив якість поставленого на підприємство спецодягу для залізничників, що призвело до витрачання бюджетних коштів на товар неналежної якості.

Загальна сума збитків, спричинених державі цими правопорушеннями, складає 1,5 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює СВ відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області.