Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зберігав понад 100 тисяч файлів порнографічного характеру за участі дітей – судитимуть мешканця Київщини

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом зберігання і розповсюдження фото та відео файлів порнографічного характеру за участі дітей (ч. 1, 3, 4 ст. 301-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мешканець Бучанського району зберігав на своєму персональному комп’ютері та телефоні понад 110 тисяч файлів, які, згідно з висновком експерта, є дитячою порнографією. Обвинувачений встановив на свій комп’ютер спеціальну програму, куди завантажував файли порнографічного характеру та надавав до них доступ іншим користувачам.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу працівників відділу протидії кіберзлочинам в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.