Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завдяки прокуратурі державі повернуто землі загальною площею понад 1100 га на Дніпропетровщині і Київщині

Господарським судом задоволено позов Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра про повернення Солонянській селищній територіальній громаді земельної ділянки площею понад 93 га вартістю 67 млн грн, реєстрація речових прав на яку відбулася на підставі підроблених документів. 

Загалом органами Дніпропетровської обласної прокуратури вже забезпечено реальне виконання п’яти рішень суду за позовами про повернення Богданівській, Губененській, Личківській, Магдалинівській і Піщанській об’єднаним територіальним громадам земель сільськогосподарського призначення загальною площею понад 1 тис га вартістю майже 1 млрд грн. Право користування земельними ділянками було набуто за відсутності волі держави на підставі підроблених договорів оренди.

Також за результатами ефективного здійснення Київською обласною прокуратурою представництва у державну власність повернуто земельні ділянки лісогосподарського призначення площею більше 20 га, які було надано для використання і збереження Державному підприємству «Бориспільське лісове господарство».

Ці землі, незважаючи на законодавче обмеження їх цивільного обігу через суспільне значення, було незаконно виведено зі складу лісового фонду та передано у приватну власність на підставі сфальсифікованих державних актів.