Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заперечення збройної агресії та визнання правомірною окупації частини території України – на Полтавщині судитимуть громадянина РФ

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно громадянина РФ за заперечення збройної агресії та визнання правомірною тимчасової окупації частини території України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, у грудні 2020 року громадянин приїхав у Лубенський район, щоб доглядати за матір’ю. Після повномасштабного вторгнення він у розмовах з місцевими жителями говорив про збройну агресію РФ проти України, як про «звільнення від нацизму» і «громадянську війну», а також стверджував, що «Крим – російський».   

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.