Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Замаскувавшись під прикордонника, намагався переправити військовозобов’язаних через держкордон – судитимуть жителя Буковини

Чернівецька окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що житель прикордоння налагодив незаконну схему одержання прибутку від переправлення чоловіків призовного віку поза пунктами пропуску через держкордон.

За 6000 доларів США він організував незаконне переправлення до Румунії двох чоловіків, яким заборонено покидати територію України.

Разом зі спільником, особу якого слідство встановлює, забезпечив їх трансфер до лінії розмежування держкордону, надалі особисто супроводжував осіб до обраного місця перетину. Як прикриття чоловік використовував форму з розпізнавальними знаками ДПС.

Його викрили прикордонники у березні 2023 року поблизу огорожі на кордоні з Румунією, де обвинувачений консультував чоловіків, як потрапити на іншу сторону кордону.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.