Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зайняв псевдопосаду «голови військово-цивільної адміністрації м. Приморська» – підозрюється мешканець Маріуполя

За даними слідства, наприкінці червня 2022 року житель Маріуполя добровільно надав згоду на співпрацю з окупаційною владою та погодився обійняти посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації м. Приморськ».

Він організував незаконну передачу держмайна України на користь та потреби окупаційної адміністрації РФ. Також схиляв до співпраці з окупаційною адміністрацією місцевих освітян та медичних працівників. Наразі псевдопосадовець активно забезпечує роботу «органу».

Підозрюваний бере участь у підготовці пропагандистських матеріалів, що виправдовують військову агресію РФ проти України. Під час надання інтерв’ю для російських ЗМІ він зазначив, що «росія прийшла назавжди». З метою створення позитивного іміджу очолюваного ним псевдооргану розповів журналісту, як він та його підлеглі «переймаються» проблемами місцевих жителів Приморська, організовують їм доставку та розподіл гуманітарної допомоги, а також формують списки пенсіонерів, яким буде надано грошову допомогу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути поддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.