Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зайняли посади у псевдоправоохоронних органах на окупованій території Запорізької області – одну особу судитимуть, ще трьом повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури трьом громадянам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані добровільно пішли на співпрацю з окупаційною владою та погодились на пропозицію ворога обійняти посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово захопленій території Запорізької області.

Їх призначили на псевдопосади заступника начальника «Розовского РОВД в Запорожской области», заступника начальника «Камянко-Днепровского районного отдела милиции», а ще один вступи до лав «Днепрорудненского районного отдела милиции». Вони активно забезпечують діяльність зазначених підрозділів так званої «народной милиции». Також підозрювані вчиняють дії, пов’язані з «охороною правопорядку», за стандартами держави-агресора.

Також прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Запорізької області, який, перебуваючи в тимчасово окупованому Токмаку, прийняв пропозицію ворога та був призначений оперуповноваженим так званого «Токмацкого районного отдела милиции».

Троє із зазначених осіб є експравоохоронцями та були звільнені до повномасштабного вторгнення РФ за різних підстав, у тому числі і за порушення Присяги.

Досудове розслідування – Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.