Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зайняли посади у псевдоорганах на Херсонщині – двом місцевим мешканкам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом мешканкам Скадовського району за фактами вчинення колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року підозрювана перейшла на бік ворога та зайняла посаду так званої голови окупаційної адміністрації Скадовського району. На псевдопосаді вона добровільно виконує доручення військового керівництва РФ, спрямовані на утвердження окупаційної влади. Також підозрювана брала участь у відкритті місцевого пункту отримання громадянства РФ, організації проведення псевдореферендуму та масових заходах, організованих на підтримку держави-агресора.

Інша підозрювана – мешканка м. Гола Пристань, заручившись підтримкою осіб, які перейшли на бік ворога та надають допомогу державі-агресору, зайняла посаду так званого начальника відділу у справах освіти, молодіжної політики, культури і спорту окупаційної адміністрації Голопристанської територіальної громади Скадовського району Херсонської області. До її обов’язків входить організація та забезпечення освітнього процесу за стандартами освіти РФ, формування списків людей, які б хотіли продовжити працювати під її керівництвом, а також інші організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.