Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забезпечив контроль над стратегічними об’єктами Херсонщини - екскерівник управління водних ресурсів підозрюється у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури екскерівнику Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації російськими військами території Херсонської області підозрюваний підтримав режим країни-агресора та почав співпрацювати з ворогом. Він добровільно очолив так зване «державне унітарне підприємство «Басейнове управління водних ресурсів Херсонської області». Підприємство було створене окупаційною владою для контролю над стратегічними об’єктами, що належать до сфери управління Державного агентства водних ресурсів України, у тому числі Північно-Кримський канал.

На загальних зборах з працівниками Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра підозрюваний повідомив про створення «нової» організації, яка діятиме за законодавством РФ.

На псевдопосаді, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, підозрюваний вживав заходів для відновлення роботи Краснознамянського каналу та подачі води до ТОТ АР Крим.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.