Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забезпечення логістики для перевезення окупантами українського зерна через півострів – судитимуть кримського «міністра»

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного «Міністра сільського господарства Республіки Крим» за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що з моменту окупації півострова Крим у 2014 році обвинувачений активно будував свою кар’єру в незаконно створених органах влади держави-окупанта.

У травні 2022 року указом керівника окупаційної адміністрації Криму він був призначений на посаду «Міністра сільського господарства РК».

До компетенції «міністра» входять питання із забезпечення логістичних зв’язків щодо перевезення окупантами українського зерна через Крим.

Обстнувачениц добровільно обійняв посаду пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі державної влади на тимчасово окупованому півострові Крим.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось CУ ГУ СБУ в АР Крим.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.