Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За замах на держзраду судитимуть мешканку Миколаєва

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки міста Миколаєва за фактом закінченого замаху на державну зраду в умовах воєнного стану (ч.2 ст. 15, ч.2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачена, працюючи в одному із закладів охорони здоров’я Миколаєва, вступила в злочинну змову з представниками спецслужби РФ. На початку травня 2022 року під контролем правоохоронців їй передали під виглядом справжнього документ, в якому містились недійсні персональні данні про 71 військовослужбовця ЗСУ, їх посади та військово-облікові спеціальності.

Жінка, вважаючи документ справжнім, сфотографувала його та надіслала фото своєму куратору. Після цього з метою приховування своєї злочинної діяльності вона видалила повідомлення.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.