Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За виправдання збройної агресії рф та заклики до підтримки окупаційної адміністрації судитимуть послушника Почаївської лаври

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно послушника Почаївської лаври за фактами колабораційної діяльності і виправдовування збройної агресії рф, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що послушник Почаївської лаври, який проживав на території монастиря з 2017 року, у власних облікових записах у заборонених російських соцмережах поширював дописи про підтримку захоплення територій нашої країни й глорифікацію російських військових, за перемогу яких просив молитись.

Також у поширених ним відеоматеріалах містяться публічні заклики до підтримки окупаційної адміністрації держави-агресора.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих ним матеріалах за березень 2022 – квітень 2023 року виправдовування агресії рф.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.