Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За службу ворогу судитимуть двох працівників псевдоправоохоронних органів так званої «ЛНР»

Прокурори Щастинської та Сватівської окружних прокуратур Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох осіб за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у липні 2022 року мешканець міста Рубіжне присягнув на вірність так званій «ЛНР» та обійняв псевдопосаду «начальника відділу карного розшуку Троїцького районного відділу внутрішніх справ МВС ЛНР». До 2014 року чоловік працював в органах внутрішніх справ Луганщини, потім звільнився та виїхав на територію ОРЛО. Після початку російської агресії пішов служити ворогу.

Інший обвинувачений – працівник окупаційної «прокуратури Новоайдарського району ЛНР», що підпорядковується незаконно створеній «генпрокуратурі» псевдореспубліки. Мешканця міста Ровеньки на цю посаду призначено навесні 2022 року.

Обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.