Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За пропозицією окупантів очолили навчальні заклади на Запоріжжі – у колабораціонізмі підозрюються дві освітянки

За процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури двом працівницям освіти повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, колишні директорка одного з навчальних закладів та завуч гімназії селища Якимівка після окупації Мелітопольського району добровільно пішли на співпрацю з ворожою владою. Вони погодилися очолити дві школи, які наразі підконтрольні окупаційній адміністрації.

Використовуючи надані псевдоповноваження, «директорки» організували освітній процес за стандартами держави-агресора та оновили програму викладання з використанням російських підручників.

Також неодноразово брали участь у постановочних відеосюжетах та фотозвітах для пропагандистських ЗМІ.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі відділу поліції №1 Мелітопольського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.