Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За поширення даних про ЗСУ і виправдовування збройної агресії рф черкащанку засуджено до 5 з половиною років позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури суд визнав винною жительку Черкас у несанкціонованому поширенні інформації про розташування та рух ЗСУ, а також виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Її засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що жінка збирала дані про розташування і кількість українських військовослужбовців та військової техніки в обласному центрі, а також результати ракетних ударів по місцевій інфраструктурі. Їх поширювала під час спілкування телефоном.

Також засуджена визнавала правомірність збройної агресії рф та бажала, щоб швидше до Черкас зайшли російські війська. Порівнювала українців з фашистами, яких потрібно знищувати, та захоплювалася взяттям ворогом українських міст.  

Під час проведення санкціонованого обшуку у жінки вилучено мобільний телефон, символіку держави-агресора та футболку з російським лозунгом.

На вирок суду прихильниця росії очікувала під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювало Управління СБУ в Черкаській області.