Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За організацію незаконного перетину військовозобовʼязаними держкордону судитимуть жителя Буковини

Чернівецька окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом організації незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що житель Чернівецького району налагодив незаконний канал переправлення громадян, яким заборонено покидати територію України, через держкордон.

Протягом лютого 2023 року він підшукав трьох військовозобов’язаних та за 3000 доларів США з особи обіцяв доправити їх за кордон.

Обвинувачений особисто перевозив громадян на авто до лінії розмежування, дорогою надав їм інструктаж як потрапити до Румунії.

Правоохоронці викрили та затримали його та трьох пасажирів – чоловіків призовного віку, у лютому 2023 року поблизу кордону.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу ГОРВ Чернівецького прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.