Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За колабораціонізм судитимуть начальницю так званого «відділу освіти Новоайдарського району ЛНР»

Прокурори Щастинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Луганської області за фактом колабораційноі діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що жителька смт Новоайдар Луганської області добровільно зайняла посаду у незаконному органі влади – структурному підрозділі «Адміністрації Новоайдарського району ЛНР». Вона стара начальником так званого «відділу освіти Новоайдарського району ЛНР».

Обвинувачена на цій «посаді» виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.