Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За колабораційну діяльність з окупантами судитимуть очільницю «Центру зайнятості» смт Новопсков Луганської області

Київською міською прокуратурою завершено спеціальне досудове розслідування (in absentia) та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Луганської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що підозрювана, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області, погодилася на співпрацю з окупаційною владою. Прийнявши пропозицію представників РФ та незаконних збройних формувань «ЛНР», вона добровільно обійняла псевдопосаду виконувача обов’язків начальника так званого «Объединенного Территориального отделения Государственного учреждения – Республиканский центр занятости Луганской Народной Республики в Новопсковском районе».

У ході досудового розслідування на все нерухоме майно підозрюваної судом накладено арешт та її оголошено в розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за матеріалами та оперативного супроводу ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.