Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду та колабораціонізм судитимуть очільників районних псевдопрокуратур «ЛНР» та псевдопосадовця Старобільського СІЗО

Вінницька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти щодо трьох громадян України за фактом добровільного зайняття посад в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території та державної зради (ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідство встановило, що навесні 2022 року троє жителів Луганської області погодилися на заняття посад у незаконних правоохоронних органах окупаційної влади. Підозрювані зайняли посади «заместителя начальника отдела интендантского комунально-бытового обеспечения Старобельскго СИЗО УИН МВД ЛЕР», «руководителя прокуратуры Кременского района ЛНР» та «руководителя прокуратуры Новоайдарского района ЛНР». Вони надавали ворогові допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. 

Вказані громадяни ніколи не були працівниками органів прокуратури України.

Досудове розслідування за процедурою in absentia здійснював слідчий відділ Управління СБУ у Вінницькій області. 

Обвинуваченим загрожує довічне позбавлення волі. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.