Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду та дезертирство судитимуть шістьох ексофіцерів

За процесуального керівництва Вінницької спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону скеровано до суду обвинувальні акти стосовно шести колишніх офіцерів Збройних Сил України за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, та ч. 1 ст. 408 КК України).

Розслідуванням встановлено, що в березні 2014 року під час тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя колишні офіцери не з’явилися на службу в пункт постійної дислокації на материковій частині України. Вони перейшли на бік ворога, зрадивши військовій присязі.

Отримавши громадянство РФ, вони вступили на військову службу до армії окупанта. На даний час беруть участь у збройній агресії РФ проти України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого в м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.