Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду судитимуть ще 11 суддів з Криму

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя скерувала до суду 11 обвинувальних актів стосовно кримських суддів за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що після окупації півострова 11 українських суддів, зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта. Вони обійняли різні посади, зокрема й керівні, йдеться про суддю незаконно створеного Апеляційного суду Республіки Крим, голову та суддю окупаційного Ленінського районного суду Республіки Крим, а також суддів, що перейшли працювати до Нахімовського, Євпаторійського та Сімферопольського, Нижньогірського, Феодосійського «районних судів».

Усі вони безпосередньо сприяли становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові, а також брали участь у їхньому формуванні та організації роботи.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.