Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За державну зраду судитимуть ще двох експрацівників виправної колонії з Херсонщини

Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх співробітників державної установи «Північна виправна колонія № 90» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені влітку 2022 року під час тимчасової окупації Херсона, добровільно погодились працювати в незаконно створеному правоохоронному органі окупаційної влади.

Вони обійняли посади так званих «начальника помещения, функционирующего в режиме следственного изолятора, на територии исправительного учереждения ИК «Северная исправительная колония № 90» та «начальника оперативного отдела Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области».

Обвинувачені чинили тиск на утримуваних, ініціювали та готували матеріали для притягнення до дисциплінарної відповідальності, порушуючи їх конституційні права.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.