Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За державну зраду судитимуть колишнього офіцера ЗСУ

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду скеровано обвинувальний акт стосовно начальника організаційно-планового відділення – заступника начальника штабу Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України за фактами дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч.1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2014 році, під час тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя РФ, колишній офіцер, зрадивши військовій присязі на вірність українському народу, відмовився виконувати обов'язки військової служби у Збройних Силах України. Він не виконав наказ про перебазування Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України з території АР Крим до місця тимчасового базування та перейшовши на бік ворога. Натомість обвинувачений вступив на службу до збройних сил РФ.

З грудня 2014 року і до сьогодні колишній підполковник проходить військову службу в підрозділі ЗС РФ – «Государственный авиационный научно-испытательный центр 929 ГЛИЦ ВВС ВС РФ».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Мелітополі.

У зв’язку з переховуванням підозрюваного на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось у порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.