Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За 10 тис доларів США намагався підкупити прикордонника для незаконного перетину кордону ухилянтами – викрито жителя Одещини

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України та наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 369 КК України).

За даними слідства, мешканець Одещини запропонував начальнику відділення інспекторів прикордонної служби одного з відділів прикордонної служби за 10 000 доларів США забезпечити безперешкодний перетин державного кордону України військовозобов’язаними поза межами пунктів пропуску на ділянці Придністровського регіону Молдови.

Прикордонник, сумлінно виконуючи свої обов’язки, негайно доповів про отримання незаконної пропозиції.

Після підконтрольного отримання прикордонником частини обумовленої суми у розмірі 2 000 доларів США, правоохоронці затримали організатора є схеми та двох осіб, які намагались перетнути державний кордон. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Роздільнянського райвідділу поліції ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції та підрозділ ВВ та ВБ по 2 прикордонному загону ДПС України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.