Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ввезення фальсифікованих ліків на 32 млн грн - повідомлено про підозру посадовцю Держлікслужби та підприємцю

Правоохоронцями викрито та припинено протиправний механізм потрапляння на ринок країни значної партії фальсифікованих лікарських засобів іноземного походження на суму 32 млн грн.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру керівнику одного з департаментів Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками і директору товариства, які організували обіг на території України фальсифікованих лікарських засобів (ч. 2 ст. 321-1 КК України).

За даними слідства, громадянин Республіки Індія, здійснюючи підприємницьку діяльність в Україні, наприкінці 2022 року ввіз та збув значну партію фальсифікованих лікарських засобів.

Незаконній діяльності сприяв посадовець Держлікслужби України. Він затвердив неправдиві відомості в офіційних документах на користь постачальника лікарських засобів. Це дало можливість у подальшому розповсюджувати фальсифіковані ліки на території України.

На даний час встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння правопорушення та вживаються заходи з вилучення з обігу фальсифікованого товару.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.