Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виправдовували збройну агресію РФ проти України – підозрюються мешканці Чернігова та Київщини

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури мешканцю м. Чернігів та мешканцю Бориспільського району Київської області повідомлено про підозру за вчинення умисних дій, спрямованих на виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, а також глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, у квітні-травні 2022 року чоловіки, використовуючи месенджер, поширювали матеріали, у яких виправдовували та прославляли злочинні дії російських військ. У дописах йшлося про те, що метою російського вторгнення є боротьба з нацизмом.

Під час проходження оглядів на блок-постах у підозрюваних виявлено мобільні телефони з листуваннями та матеріалами, які є доказом підтримки дій країни-агресора проти України.

Висновками судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих матеріалах глорифікації – вираження прихильності до військових РФ.
Досудове розслідування за вказаними фактами проводиться слідчим відділом УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.