Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виправдовували збройну агресію РФ і закликали підтримувати дії окупантів – підозрюються троє мешканців Дніпропетровщини

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Павлоградської окружної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, що містять виправдовування збройної агресії РФ проти України, та у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 436-2, ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні-травні 2022 року мешканець Дніпра, використовуючи власний акаунт у забороненій соцмережі, неодноразово розповсюджував матеріали про виправдовування нападу РФ на Україну, глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію. Також він схвалював проєкт «Новороссия», який передбачав окупацію території України.

Також було викрито мешканця м. Павлограда і мешканку м. Кривого Рогу, які в забороненій соцмережі публічно закликали до підтримки дій країни-агресора та збройних формувань РФ. Чоловік поширив антиукраїнський допис, у якому закликав до співпраці з державою-агресором та до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України. Жінка під фото із забороненою символікою залишила коментар з підтримкою окупаційних військ РФ та «бажанням жити в складі країни-агресора».

У помешканнях підозрюваних правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп'ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.