Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагав хабар у військового за можливість продовжити лікування – на Львівщині посадовцю клінічного центру повідомили про підозру

За процесуального керівництва Спецпрокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 37-річному посадовцю одного із військово-медичних клінічних центрів (клінічного госпіталю) на Львівщині за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний вимагав гроші від пацієнта-військового за можливість подальшого лікування у стаціонарі. Таку «послугу» оцінив у 15 000 гривень – по одній тисячі за день перебування у медзакладі. 

Крім цього, після кількох етапів лікування «за окрему плату» він мав забезпечити видачу медичних довідок про стан здоров’я, які б слугували підставою для звільнення зі служби у армії. 

Після отримання обумовленої суми коштів медичного посадовця затримали. Наразі йому обрано запобіжний захід. Встановлюється повне коло причетних до злочину осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області. 

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.