Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито ще 5 зрадників серед правоохоронців з Луганщини

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури ще 2 колишнім поліцейським повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст.111 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року двоє працівників Сватівського районного відділу поліції ГУНП в Луганській області пройшли співбесіду з представниками «ЛНР». Вони вступили до так званих «Троїцького районного відділу внутрішніх справ МВС ЛНР» та «Білокуракинського районного відділу внутрішніх справ МВС ДНР».

Також прокурори Луганщини направили до суду обвинувальні акти стосовно 3 правоохоронців.

Слідством встановлено, що два обвинувачених стали псевдополіцейськими «Біловодського районного відділу внутрішніх справ МВС ЛНР» та «Міловського районного відділу внутрішніх справ МВС ЛНР», а третій вступив до так званого «Державного комітету податків та зборів ЛНР».

На займаних посадах вони дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на території псевдореспубліки, а також сприяють утвердженню на території Луганської області ворожого окупаційного режиму.

Досудове розслідування – територіальне управління ДБР, розташоване у м. Краматорську, за оперативного супроводу Луганського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.