Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито посадовців Укрзалізниці, які розтратили 23 млн грн під час закупівлі програмного забезпечення

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито посадовців філії АТ «Укрзалізниця», які розтратили грошові кошти підприємства в особливо великих розмірах під час закупівлі програмного забезпечення.

За даними слідства, посадові особи однієї із філій держпідприємства залучили до вчинення злочину керівника підрядної фірми. Після організації її перемоги у тендері уклали з нею договір на розробку програмного забезпечення.

Перелік запитуваних послуг передбачав розробку, постачання та налаштування відповідних програм вартістю 23 млн грн. Однак, на момент підписання актів про виконані роботи програма не функціонувала, а виділені кошти замовником перераховано виконавцю на підставі підроблених актів приймання наданих послуг та розподілено між учасниками схеми.

Наразі трьом особам повідомлено про підозру у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вирком суду.