Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито організатора та трьох членів наркоугруповання, які постачали з Молдови «метандієнон»

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито організатора та трьох членів наркоугруповання.

За даними слідства, киянин налагодив незаконний канал постачання з Республіки Молдова на територію України сильнодіючих лікарських засобів з вмістом «метандієнону». Для продажу препаратів він створив та адміністрував онлайн платформу, де пропонував весь асортимент «товару». Також він безпосередньо відповідав за безперебійне надходження препаратів та розподіляв кошти між іншими членами групи.

Для збуту заборонених лікарських засобів киянин залучив трьох чоловіків. Кожен з них відповідав за свій напрямок роботи – фасування лікарських засобів, опрацювання онлайн замовлень та відправлення «товару».

Під час обшуку у них вилучено сильнодіючі лікарські засоби з вмістом забороненої речовини орієнтовною вартістю за цінами «чорного ринку» понад мільйон гривень. Такий «бізнес» приносив фігурантам близько мільйона гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за фактом незаконного виробництва, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збуту отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах, а також застосування запобіжного заходу (ч. 4 ст. 321 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України та силової підтримки бійців спецпідрозділу ТОР.