Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито групу псевдополіцейських, які займалися розбоями та грабежами у столиці

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру п’ятьом учасникам злочинної групи. Трьом з них повідомлено про підозру у шахрайстві, грабежі та самовільному присвоєнні владних повноважень (ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 186, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 353 КК України), ще двом – у розбої (ч. 4 ст. 187 КК України).

За даними слідства, підозрювані організували злочинну схему вимагання грошових коштів. Видаючи себе за співробітників правоохоронних органів, щоб отримати грошові кошти, вони здійснювали розбійні напади, вчиняли тяжкі та особливо тяжкі злочини. 

Під приводом закупки наркотичних засобів вони призначили зустріч мешканцю столиці. Під час зустрічі, представляючись працівниками поліції та залякуючи чоловіка кримінальною відповідальністю нібито за збут та зберігання наркотичних засобів, вони змусили його сплатити майже 500 тис грн. Крім того, вони відібрали у потерпілого особисті речі.

Також встановлено, що ця група здійснила напад на іншого чоловіка. Вони нанесли потерпілому численні удари та відібрали особисті речі і ключі від квартири. В подальшому під погрозою застосування вогнепальної зброї вони викрали з помешкання потерпілого цінні речі.

У ході досудового розслідування проведено обшуки, вилучено мобільні телефони, банківські карти, шеврони, обгортка посвідчення Національної поліції, автомат та інше.Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Печерського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.