Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито групу осіб, які виготовляли та збували вогнепальну зброю і бойові припаси

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито групу осіб, які зберігали та збували вогнепальну зброю і бойові припаси без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, організував злочинну діяльність уродженець Чернігівщини, залучивши киянина.  Організатор переробляв стартову зброю на вогнепальну, а спільник виготовляв до неї патрони. «Замовників» товару вони підшуковували через інтернет, а відправляли їм замовлення після повної передплати. Вартість становила до 40 тис грн.

В ході розслідування правоохоронці задокументували збут ними вогнепальної зброї та бойових припасів – 4 пістолетів «STALKER», понад 500 патронів різного калібру.

Проведено 17 обшуків за місцем проживання учасників групи, підсобних приміщеннях та транспортних засобах на території м. Києва, м. Чернігова і Київської області. Вилучено елементи складових частин зброї, 2 мішки з гільзами для мисливських патронів, порох, 414 магазинів, гумові кулі, турельний прес, обладнання для виготовлення патронів, патрони різного калібру, 17 стволів та шомпол, дозатор пороху, глушник, три станки, закрутка, матриці для гільз, гільзи, станки для виготовлення патронів та комплектуючі пристрої до них, а також грошові кошти в сумі понад 56 тис доларів США.

Наразі двом особам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи, ще одну особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України спільно із оперативними працівниками Департаменту карного розшуку Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.