Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виготовлення документів про непридатність до військової служби – на Житомирщині повідомлено про підозру місцевому жителю

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом  незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, приватний підприємець налагодив канал виготовлення та збуту підроблених документів про непридатність чоловіків до військової служби. Підозрюваний створив телеграм-канал. Потенційним клієнтам демонстрував зразок підробки, а в телефонних розмовах розповідав детальну схему перетину державного кордону через конкретний пункт пропуску. Виготовлений пакет документів надсилав поштою з післяплатою. Виготовлення одного пакету документів коштувало 24 тис грн.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено комп‘ютерну та оргтехніку, банківські картки, печатки, мобільні телефони.

Досудове розслідування здійснюють слідчі управління Головного управління Нацполіції в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.