Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В умовах протистояння агресору зрадив присязі та перейшов на бік ворога – в деокупованому Ізюмі викрито правоохоронця

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури колишньому патрульному поліцейському повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, влітку 2022 року під час окупації м. Ізюм чоловік, який до повномасштабного вторгнення РФ обіймав посаду поліцейського відділу реагування патрульної поліції Ізюмського районного управління поліції ГУНП в області, добровільно перейшов на бік ворога.

При окупантах підозрюваний став так званим «начальником отдела природных ресурсов и экологии Военно-гражданской администрации Изюмского района Харьковской области».

Він організовував роботу очолюваного ним відділу. Щоб провести інвентаризацію водних об’єктів, підозрюваний звернувся з письмовим запитом до так званого «и.о. Главы ВГА Изюмского района Харьковской области» на отримання доступу до інформації про право власності на ставки та інші об’єкти водного фонду.

Колишній правоохоронець закликав інших осіб до співпраці з представниками РФ. Користуючись наданими повноваженнями, він пропонував «підібрати» посаду в окупаційній адміністрації своєму знайомому, однак той відмовився.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють співробітники ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.