Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генпрокурора з міжнародними партнерами обговорили проблематику виявлення злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми

В Офісі Генпрокурора відбулася робоча зустріч з представниками державних і правоохоронних органів, а також українських та міжнародних громадських організацій.

Учасники обговорили подальшу співпрацю у запобіганні і виявленні фактів торгівлі людьми, а також забезпечення захисту прав та надання всебічної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Торгівля людьми залишається гострим питанням і реальною проблемою для багатьох країн світу, у тому числі й для України.

Сучасні форми експлуатації людини та безпекові виклики сьогодення, пов’язані зі збройною агресією рф в Україні, створюють загрозу потрапляння у ситуацію торгівлі людьми для практично всіх соціальних груп населення. Адже воєнні дії, економічна нестабільність, підвищення мобільності населення, у тому числі з метою трудової міграції, зростання рівня безробіття, збільшення доступу населення до інформаційних мереж сприяють поширенню цього злочину.

«Завдяки співпраці ми прагнемо покращити стан виявлення та реагування на факти торгівлі людьми в країні. Поєднання досвіду українських громадських організацій та підтримки міжнародних організацій сприятиме налагодженню міжнародної співпраці для ефективного захисту кожного українця незалежно від місця його перебування та забезпеченню невідворотності покарання для винних», – наголосив начальник Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Офісу Генпрокурора Олег Пелепюк.

У заході взяли участь представники Офісу Генпрокурора, Національної поліції України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства соціальної політики України, Національної соціальної сервісної служби України, Міністерства закордонних справ України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, Міжнародного благодійного фонду «Карітас України», ГС «Коаліція неурядових організацій з протидії торгівлі людьми», ГО VVV «Victims Voices Victorious», ГО «Ла Страда - Україна», ГО «Центр Жіночі перспективи».