Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Івано-Франківську до 12 років ув’язнення засуджено херсонську підприємицю, яка надала приміщення виноробні для розміщення військ рф

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд визнав мешканку Херсонщини винною в пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Її засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Прокурори у суді довели, що на початку повномасштабного російського вторгнення підприємиця добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Вона надала приміщення своєї виноробні у Новаховській громаді для розміщення окупаційних військ та їх техніки. Налагодивши зв’язки з окупантами, засуджена передала територію підприємства, готель та виробничі приміщення для розташування штабу окупантів та їх військових частин, підрозділів зв’язку, тилового та медичного забезпечення.  

З березня 2022 року під її керівництвом виноробне підприємство почало постачати свою продукцію на окуповані території. Жінка перереєструвала підприємство в органах окупаційної адміністрації та сплачувала податки державі-агресору, а з початком так званої «паспортизації» вона добровільно набула російського громадянства.  

Засуджена перебуває на тимчасово непідконтрольній території України, тому початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня її затримання.  

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.