Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ухвалено Конвенцію про співробітництво у розслідуванні міжнародних злочинів

Генеральний прокурор Андрій Костін виступив на Дипломатичній конференції MLA, яка днями пройшла в Любляні.

Mutual Legal Assistance and Extradition (MLA) – це ініціатива Словенії, Аргентини, Бельгії, Монголії, Нідерландів та Сенегалу, спрямована на прийняття Конвенції про міжнародне співробітництво у розслідуванні та переслідуванні геноциду, злочинів проти людяності, воєнних злочинів та інших міжнародних злочинів.

Андрій Костін подякував МЗС Словенії та Євроюсту за підтримку.

и високо цінуємо ці рішучі спільні кроки до забезпечення невідворотності покарання за міжнародні злочини.

Ухвалення Конвенції про міжнародне співробітництво в розслідуванні та судовому переслідуванні геноциду, злочинів проти людяності, воєнних злочинів та інших міжнародних злочинів – історичний крок до зміцнення правопорядку у світі.

Це перший великий договір у сфері міжнародного кримінального права, ухвалений після Римського статуту. Важливо, що цей процес відбувається саме зараз, коли на європейському континенті триває жорстока повномасштабна війна – агресія рф проти України", – заявив Андрій Костін.

Ухвалена Конвенція, серед іншого, має на меті визначати прямі канали зв'язку з компетентними органами, роз'яснити, які форми міждержавного співробітництва доступні і як їх запитувати, сприяти формам співробітництва із застосуванням сучасних технологій, таких як заслуховування свідків за допомогою відеоконференцій або запити на прослуховування телефонних розмов підозрюваних.

Twitter