Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У столиці ліквідовано канал оптового розповсюдження наркотиків

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва викрито та ліквідовано канал оптового розповсюдження психотропних речовин та наркотичних засобів по території країни (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, 18-річний киянин через інтернет-магазин реалізовував оптові партії наркотиків. Збут відбувався з використанням поштових відправлень, шляхом «закладок», доставкою службою таксі, кур’єрами, тощо. Розрахунок здійснювався через електронні гаманці на віртуальних сайтах.

В межах кримінального провадження правоохоронці у порядку ст. 208 КПК України затримали його.

У ході проведених слідчих дій за місцем проживання киянина правоохоронці вилучили близько 3 кг амфетаміну, 2 кг шишок канабісу, 1,5 кг солей «Альфа-ПВП», таблетки екстазі, інші психотропні та наркотичні речовини. Також, вилучено ваги, фасувальні пакети, пристрої для паління канабісу, пакети з кавою, які використовувалися для маскування наркотиків у поштових відправленнях.

Вартість вилучених наркотичних засобів становить понад 3 млн грн.

Наразі затриманому повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Солом’янського управління поліції ГУ Нацполіції в місті Києві за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозалежністю в місті Києві.

За матеріалами Київської міської прокуратури