Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У колабораціонізмі та заволодінні бюджетними коштами в умовах воєнного стану підозрюється селищний депутат з Мелітополя

За процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури депутату Приазовської селищної ради Мелітопольського району від забороненої партії «ОПЗЖ» заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та заволодінні бюджетними коштами у великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 6 ст. 111-1, ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у березні 2022 року залишився в окупованому селищі Приазовське та став активно підтримувати ідеологічні основи політики держави-агресора.

Маючи певний електорат та авторитет серед нього, місцевий депутат швидко зацікавив ворожу владу та був залучений до співпраці.

Надалі, вже як депутат партії держави-агресора «единая россия» він брав участь у низці політичних заходів, розрахованих на створення серед місцевого населення, переважно молоді, позитивного ставлення до органів окупаційної влади, російських збройний формувань та політики рф у цілому.

Також, скориставшись окупацією Мелітопольського району, селищний депутат у змові з іншими невстановленими слідством особами заволодів коштами, виділеними з місцевого бюджету для оплати послуг із опалення приміщень однієї з районних лікарень на 2022 рік. 

За фіктивними актами приймання-передачі «наданих» медустанові послуг із постачання пари, гарячої води та пов’язаної з цим продукції на рахунки приватного підприємства, власником якого є підозрюваний, безпідставно перераховано понад 630 тис грн бюджетних коштів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Мелітопольського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.