Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У держзраді підозрюється поліцейський з Харківщини, який вирішив працювати на окупантів

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру експоліцейському за фактом держзради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, наприкінці травня 2022 року в окупованому смт Шевченкове Куп‘янського району підозрюваний, обіймаючи на той момент посаду дільничного офіцера поліції сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції ХРУП №2 ГУНП в області, перейшов на бік ворога.

Спочатку він проводив патрулювання, незаконно затримував місцевих жителів, здійснював прийом заяв та повідомлень про злочини і події, розглядав та документально оформляв їх відповідно до законодавства рф.

У липні підозрюваний вже офіційно «працевлаштувався» до так званого «Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области». Там чоловік обійняв псевдопосаду «и. о. участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции».

Підозрюваний незаконно вилучав у місцевих мешканців зброю та передавав її російським військовим.

Згодом він став «оперуполномоченным группы уголовного розыска Пункта полиции № 2 (дислокация пгт Шевченково)».

Перед деокупацією Харківщини підозрюваний разом з окупантами втік на територію держави-агресора. Наразі вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Досудове розслідування здійснюю слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.