Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Трьох псевдопосадовців незаконних «органів влади» на Луганщині судитимуть за колабораціонізм

Прокурори Сватівської та Старобільської окружних прокуратур Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно трьох осіб за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що навесні 2022 року мешканці Луганщини добровільно почали співпрацювати з окупантами, сприяти їхній загарбницькій діяльності та легалізації окупаційного режиму держави-агресора.

Очільницею так званого «відділу агропромислового розвитку адміністрації Новопсковського району ЛНР» стала колишня чиновниця, яка обіймала в органах державної влади керівну посаду у сфері управління АПК. Вона займається передпідпорядкуванням сільгосппідприємств району окупаційній владі та організацією сплати податків до бюджету так званої «ЛНР».

Погодилася служити ворогу і колишня держслужбовиця, яка працювала в службі у справах дітей у Сватовому. Її призначено на посаду начальника так званого «відділу з питань державної цивільної служби та кадрів адміністрації Сватівського району ЛНР».

Колишній директор «Центру з надання соціальних послуг» Троїцької селищної ради став директором «Троїцького комплексного центру соціального обслуговування населення (надання послуг)».

Псевдопосадовці забезпечують роботу підрозділів окупаційних «органів влади» відповідно до «законодавства ЛНР».

Обвинувачені перебуватимуть у розшуку до моменту затримання. Усім заочно обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.