Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть так званого «міністра юстиції днр»

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного з управлінь ГУ МВС України в Донецькій області за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у квітні 2022 року обвинувачений, перебуваючи на посаді так званого «міністра юстиції днр», здійснював публічні виступи щодо створення та порядку роботи так званих «підрозділів юстиції» на окупованих територіях. Таким чином він намагався формувати у громадян, які перебувають на тимчасово окупованій території Донецької області, думку щодо законності органів, створених окупаційною адміністрацією держави-агресора.

Він виступав на території тимчасово окупованих населених пунктів Донецької області – м. Маріуполь, м. Волноваха, смт Нікольське та смт Мангуш.

Також псевдоміністр брав участь у відкритті «відділу РАЦС» в окупованому Маріуполі, підписанні угоди про співпрацю між «міністерством юстиції днр» та міністерством юстиції рф у травні цього року.

До жовтня 2014 року обвинувачений служив начальником управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління МВС у Донецькій області. Звільнений з органів МВС України 02 жовтня 2014 року.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м.Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.